အသြင္ကူးေျပာင္းေရး တိုက္တြန္းဖိအားေပးမႈ တႏွစ္ျပည့္သည့္ ဧၿပီ ၂၈ ရက္ ေက်ာ္လြန္ခဲ့ေသာ္လည္း အခ်ဳိ႕အကဲခတ္ မ်ား ေမွ်ာ္လင့္ထားသည့္အတိုင္း ထူးျခားသည့္တင္းမာ ေပါက္ကြဲမႈမ႐ွိဘဲ ၀ နယ္အတြင္းတေက်ာ့ျပန္စည္ကားလာ ေၾကာင္း ပန္ဆန္းသတင္း အသိုင္းအ၀ိုင္းကေျပာပါသည္။
“ကားအသြားအလာေကာ၊ ေစ်းတန္းေကာ ျပန္စည္လာတယ္။ ေဟာ္တယ္ေတြမွာေကာလူျပည့္တယ္၊ စားေသာက္ဆိုင္ ေတြလဲ ျပန္ေရာင္းေကာင္းလာတယ္။ အရင္ကထက္ေတာင္ပိုစည္လာသလိုဘဲ” - ဟု ပန္ဆန္းေဒသခံတဦးက ေျပာပါ သည္။
လက္နက္ကိုင္အပစ္ရပ္တပ္ဖြဲ႕အားလံုး နယ္ျခားေစာင့္တပ္အသြင္ေျပာင္းရန္ ဧၿပီ ၂၈ ရက္ ၂၀၁၀ ေနာက္ဆံုးဟု စစ္အစိုးရ ရာဇာသံေပးထားေသာ္လည္း အပစ္ရပ္ ၀ တပ္ဖြဲ႕၊ မိုင္းလား၊ SSA တပ္မဟာအခ်ဳိ႕ ႏွင့္ KIA တပ္ဖြဲ႕တို႕ေကာင္းခါ ျငင္းဆန္ ကာ ရက္ေပါင္း ၂၀ ေက်ာ္လာသည့္တိုင္ ထူးျခားသည့္ ဖိအားေပးမႈ တစံုတရာမ႐ွိ။ အထူး သျဖင့္ ၀ နယ္ေျမအတြင္း စစ္ေရးစိုးရိမ္ပူပန္ျခင္းတစံုတရာမ႐ွိဘဲ ပံုမွန္သြားလာမႈထက္ပို၍ပင္စည္ကားလာသည္ ဟု တ႐ုတ္နယ္စပ္ေနစစ္ေရး ေလ့လာသူတဦးကေျပာပါသည္။
“လား႐ႈိး - တန္႕ယန္း - ပန္ဆန္း (၀ ေဒသ ၿမိဳ႕ေတာ္)အၾကားေျပးဆြဲေနတဲ့ လိုင္းကားေတြ ပံုမွန္ဘဲ၊ ဗမာစစ္တပ္စခန္း/ ဂိတ္ေတြကလဲ ဟန္႕တားပိတ္ပင္တာမ႐ွိဘူး။ နအဖ ကသေဘာထား ေပ်ာ့ေျပာင္းလာတာလား။ ဘာသေဘာလဲေတာ့ မသိဘူး” - ပန္ဆန္းေရာက္ သွ်မ္းအမ်ဳိးသားတဦးကေျပာပါသည္။
ဧၿပီလေႏွာင္းပိုင္းမွစ၍ နအဖ စစ္တိုင္းမႉး ဒု စစ္တိုင္းမႉးမ်ား ၀ နယ္အေနာက္ျခမ္းတေလွ်ာက္ သံလြင္ျမစ္တေက်ာ စစ္ေရးျပင္ဆင္မႈကုိစစ္ေဆးေနေသာ္လည္း ၀ နယ္အတြင္းျပည္သူမ်ား ခရီးသြားမ်ား ပံုမွန္ထက္ စည္ကားေန ေၾကာင္း၊ နအဖ ေပးသည့္ရာဇသံလည္း ၀ ျပည္သူမ်ားအေလးမထားေၾကာင္း၊ ၀ နယ္အတြင္း၀င္ေရာက္လာ သည့္ေဒသခံဘာသာ စကားမေျပာတတ္ေသာ ခရီးသြားမ်ားကိုမူ ၀ နယ္လံုျခံဳေရးတပ္ဖြဲ႕မ်ားကအထူးၾကပ္ မတ္စစ္ေဆးေနေသးေၾကာင္း၊ နယ္ျခားတေလွ်ာက္စစ္ေရးျပင္ဆင္မႈလည္း ဆက္လက္ျပဳလုပ္ေနေၾကာင္း အဆိုပါပုဂၢိဳလ္ကဆက္ ေျပာျပပါသည္။
၀ နယ္အတြင္း ၀ပ္ေ႐ွာ့ပ္၊ စားေသာက္ဆိုင္၊ အႏွိပ္ခန္း၊ ပန္းရံ ႏွင့္ အျခားက်ပန္း ေ႐ြ႕ေျပာင္း ဗမာအလုပ္သမား လူဦးေရ ရာဂဏန္းကိုမူ ပံုမွန္အတိုင္းဆက္လက္ေနခြင့္ဳဳပထားေၾကာင္း၊ အသစ္၀င္လာမည့္အလုပ္သမားမ်ား အတြက္ေတာ့ တင္းၾကပ္ထားေၾကာင္း ၀ အရာ႐ွိတဦးကလည္း အတည္ျပဳေျပာဆိုပါသည္။
အထူးေဒသ ၂ / ၀ ၿမိဳ႕ေတာ္ ပန္ဆန္း စည္းကားလာသကဲ့သို႕ အထူးေဒသ ၄ ဌာနခ်ဳပ္႐ုံးစုိက္ရာ မိုင္းလားၿမိဳ႕ လည္း ထုိနည္းအတိုင္း ျဖစ္ေနေၾကာင္း ပန္ဆန္း - က်ဳိင္းတုံ ကားဆရာတဦးကလည္းေျပာပါသည္။
Tuesday, 18 May 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment